Bilutleie Firenze

13-ars-florenz-bei-nacht-full-hd-bild

Firenze er en historisk kulturby langs den nordlige kysten av Italia, som ligger i den populære Toscana-regionen. Den er kjent for sine frodige grøntområder og mange vingårder, mens selve Firenze er en relativt stor by med over 400 000 innbyggere og massevis av spennende historie. I mange år har nemlig Firenze vært et samlingssted for kunstnere og arkitekter, noe som gjenspeiles i de flotte og antikke bygningene som preger store deler av bykjernen.

Firenze

Skal du være turist i denne byen, så er sjansen stor for at du ankommer byen gjennom den internasjonale lufthavnen Peretola som ligger en liten kjøretur på noen få minutter fra selve sentrum av Firenze. Enklest er det å bestille leiebil Firenze i forkant av reisen for å plukke den opp direkte ved ankomst ved lufthavnen i Firenze. Store kjeder som Avis, Hertz, Budget og Sixt tilbyr bilutleie vegg-i-vegg ved ankomstterminalen. Også Sixt og Sicily Car tilbyr bilutleie på flyplassen, mens utvalget av bilutleiere også er ganske bra i selve sentrum av den italienske kulturbyen.

Noen attraksjoner

Med leiebil i Firenze har du det perfekte utgangspunktet for å oppleve den fantastiske Toscana-regionen. Med de nærliggende motorveiene kan du ta deg hele veien nord til Milano, eller sør til selveste hovedstaden Roma. Kjøreturer til de nærliggende landsbyene er følgelig å anbefale, men også i sentrum er det mange turistattraksjoner man bør få med seg. Blant annet vil historiske bygninger som Santa Maria del Fiore (en katedral) og øvrige sentrumsbygninger være verdt å få med seg, men da kan man like gjerne la leiebilen stå parkert og nyte severdighetene til fots.

Tips for kjøring

Kjøring i selve Firenze er til tider noe kronglete, med byens mange århundrer gamle struktur som byr på utfordringer med dagens moderne biler. Allikevel er det stort sett greit å ta seg frem i selve sentrum, men med mange enveiskjøringer og gågater gjelder det å følge med når man kjører. Bruk av GPS anbefales følgelig når man ferdes i sentrum for å finne de beste rutene. Når det gjelder motorveiene på utsiden av Firenze og i det øvrige Italia, så er det å kjøre her mer eller mindre som en drøm.