Leiebil Gran Canaria

01A7M5GV - Sand dunes of Maspalomas, Playa del Ingles, Gran Canaria, Spain

Gran Canaria er kanskje ikke verdens vakreste øy, men den spanskkontrollerte øya er allikevel en av nordmenns aller største favoritter. Takket være øyas beliggenhet utenfor kysten av Nord-Afrika har Gran Canaria et behagelig klima året rundt, noe som gjør øya til et meget populært reisemål for norske turister. Både pensjonister, kjærestepar, familier og unge festsøkende nordmenn reiser til Gran Canaria hver eneste måned. Med leiebil på Gran Canaria kan du oppleve det øya har å by på, utover de mange sandstrendene og det varme badevannet.

Billeie på Gran Canaria

Gran Canaria er en stor øy, men det er stort sett på sør- og østsiden av øya at de fleste turister velger å oppholde seg. Det er nemlig her klimaet er på det mest behagelige, og det er her sandstrendene er på sitt beste. Flyplassen på Gran Canaria ligger på nordøstsiden av øya, og følgelig må man regne med en kjøretur ned til de populære turistbyene som Puerto Rico, Playa del Ingles eller Maspalomas. Derfor er det veldig greit å leie bil direkte på flyplassen, der de fleste store kjeder er representert – vi kan nevne Bilutleie24.no, Europcar, Leiebilflyplass.no, Hertz, Avis, Budget og Goldcar. Bilutleie er tilgjengelig også andre steder på øya, men det er altså primært på flyplassen eller i hovedstaden Las Palmas (nord for flyplassen) at de fleste tilbyderne av bilutleie holder hus.

Severdigheter du kan besøke

billigen-mietwagen-findenSkal man gjøre annet enn å slikke sol på stranden, så er leiebil på Gran Canaria svært praktisk. Øya har nemlig mange attraksjoner som ligger spredt utover arealet. Reiser man til Gran Canaria med barn, så anbefaler vi kjøretur til både fugleparken Palmitos Park, westernbyen Sioux City og det store badeanlegget som ligger like ved.

Med leiebil kan du også enkelt ta deg mellom de ulike byene som nevnt ovenfor, slik at du kan oppleve øya fra flere sider. En kjøretur til den vestlige delen av øya kan også anbefales, en del som enda ikke har blitt omringet av turister. Kanskje stikker du også en tur på shopping i den moderne hovedstaden Las Palmas+

Noen tips

Kjøring på Gran Canaria er stort sett veldig greit. Motorveier knytter sammen nordkysten med sørkysten, og avstandene er ikke større enn at det tar 20 til 30 minutter med leiebil fra helt nord på øya til helt sør. Trafikken går forholdsvis rolig for seg, og det er helt uproblematisk å kjøre i sentrum av byene. Husk å skru av kjørelysene på dagtid. Promille er ikke tillatt når man kjører leiebil på Gran Canaria.

Kilder: http://www.spaniaguide.no/booking/bilutleie-spania