Leiebil Miami

maxresdefault

Miami er en by som er kjent for mange nordmenn, gjennom sine hovedroller i både film, spill og andre lignende medier. Byen har et helt spesielt tropisk klima, takket være sin beliggenhet langs kysten helt på sørøst-spissen av fastlandet i Nord-Amerika. Miami ligger for øvrig i delstaten Florida, og i selve byen Miami bor det i overkant av 4000 mennesker. Følgelig er Miami som en forholdsvis liten by å regne sammenlignet med de virkelige store byene i USA, noe som kanskje er behagelig når man ønsker seg en behagelig ferie.

Billeie i Miami

Uansett hvor du reiser så vil du spare mye tid på å forhåndsbestille leiebil med avhenting på flyplassen. Også i Miami er det enklest med leiebil på flyplassen i Miami, som ligger så godt som sentrum i byen. Her tilbys leiebil av alle de store kjedene som Jetcost, samt et par lokale, amerikanske kjeder. De største kjedene har flere filialer med bilutleie i Miami, men enklest er det altså å leie bil på lufthavnen i Miami.

Severdigheter

Leiebil er svært gunstig i Miami dersom man ønsker å besøke de ulike distriktene i byen, og kanskje ta en kjøretur i Florida for øvrig. Selve «downtown» av Miami er ganske kompakt, med nattklubber, badestrender, luksusleiligheter og butikker vegg i vegg. Byens beste badestrand heter South Beach, og denne stranden har mange kanskje sett fra sine opptredener i ulike TV-programmer. Vi anbefaler også en tur til Everglades Safari Park, som ligger en drøy halvtime fra sentrum av Miami. Og kanskje tar dere også den lange kjøreturen opp til Orlando, der blant annet Disneyland ligger.

Generelle kjøretips

Å kjøre i Miami sentrum kan være en liten prøvelse, spesielt da i rushtiden da det er svært mange biler som skal ut av byen. Faren for trafikkork er stort sett da alltid til stedet. Utover dette er det enkelt å ta seg frem i store deler av byen, og parkeringsmulighetene er gode. Trafikkreglene i USA tilsier at man kan ta til høyre på rødt lys i enkelte veikryss. Det er også mange stopp-skilt i byen, der du er pålagt å stanse bilen helt før du kjører videre. Veinettet utenfor selve sentrum av Miami består i stor grad av moderne motorveier med høy hastighet.